YENİ CERRAHPAŞA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yeni Cerrahpaşa Projesi Hayata Geçiriliyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yeniden yapılandırma projesinin hayata geçirilmesindeki en önemli aşama olan hafif çelik konstrüksiyon binaların yapımı tamamlandı. Projenin ikinci aşaması olan yenilenecek binaların sırasıyla yıkım işlemine başlandı. Dekanlık binası, hastane müdürlük binası, adli tıp binası, oditoryum ve kütüphane binalarının yıkım işlemi tamamladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, mevcut yerinde yeniden yapılandırılarak  modern binalara kavuşacak

Yeni Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kampüsü, fakültenin mevcut yerinde planlanmaktadır. İnşaat aşamasında üst Cerrahpaşa yeniden inşaa edilirken, tıp fakültesi eğitimi alt Cerrahpaşa’da devam edecektir.Bu süre zarfında tüm hastane hizmetleri eksiksiz olarak sürdürülecektir.

Kampüs içindeki Tarihi Binalar Restore Ediliyor

Yeniden yapılandırma projesi kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kampüsünde yer alan tarihi yapılar restore edilerek hizmete açılacaktır. İlk olarak hastane girişinde bulunan ve 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hastanemize giriş yaptığı binanın restorasyonu başlamış ve çok yakında da tamamlanmak üzeredir.

Yeniden Yapılanma Sırasında Eğitim ve Hasta Hizmetleri Aksamayacak

Yapım süresince Tıp Eğitimi ve hasta hizmetlerinin aksamaması için gereken tüm tedbirler alınarak fakültemiz eğitiminin aksamadan devam etmesi sağlanacaktır. Öğrencilerin tüm sosyal ve eğitsel ihtiyaçları ile ilgili planlamalar uzman ekiplerce yapılmıştır.

Yeni Binalarla Otopark Sıkıntısı Çözülecek

Yeni Cerrahpaşa Projesinin yeraltı otopark alanı tüm hastane ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte planlandı. Binalar arası geçişler tünel sistemleri ve yer altı bağlantılarından sağlanacak. Böylelikle hastaların dış ortama çıkmadan binalar arasında geçiş yapabileceği bir proje planlandı.

İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa | Cerrahpaşa Tıp Fakültesi © 2018 All Rights Reserved