Robotik Cerrahi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde

Son yıllarda  yaygınlaşmaya başlayan robotik cerrahi İstanbul Üniversitesi’nin yapmış olduğu yatırımla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kazandırılıyor. Kurulum çalışmaları devam eden Da Vinci Robotu ile yapılan ameliyatlarda cerrah, ameliyathanede hastanın yanında bulunan bir üniteden robotik kolları yöneterek ameliyatı gerçekleştirecektir. Bu cerrahi teknik kullanılarak vücut içerisinde ulaşılması teknik olarak daha zor olan bölgelere daha kolay ulaşılması ve cerrahın daha hassas çalışması mümkün olabilmektedir. Genel Cerrahi, Üroloji, Jinekoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, KBB ve Baş Boyun Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi ve Obezite Cerrahisi alanlarında cerrahi girişimler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde kurulmakta olan Robotik Cerrahi Ünitesi’nde gerçekleştirilecektir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Robotik Cerrahi Ünitesinin kurulum ve test aşamalarının ardından en kısa süre içerisinde açılması planlanmaktadır.