İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencisi Hayat Kurtardı

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Alperen Eravşar, maçta “dili dönen” futbolcu Orhan Talan’ı yerinde müdahalesiyle yaşama döndürdü.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Alperen Eravşar  7 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Eyüp Belediyesi Rami Sahası’nda oynanan Ramispor Bestelsiz U-19 maçında “dili dönen” futbolcu Orhan Talan’ı  yerinde müdahalesiyle yaşama döndürdü.

Orhan Talan, önceki oynanan okul maçının da yorgunluğu ile maç sırasında fenalaştı. Bunun üzerine maçın hakemi Tanju Mollaoğlu ve yardımcıları Gökhan Günaydın ile Alperen Eravşar tarafından oyun durduruldu. Oyunun durdurulması üzerine İÜ Cerrahpasa Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Alperen Eravşar, Orhan Talan’ın yardımına koştu. Futbolcu Orhan Talan’ın dilinin solunumu kapattığını söyleyen Alperen Eravşar, ambulans gelene kadar olay yerinde gerekli tıbbi müdahaleleri yaptı.

Kaynak: www.haberhurriyeti.com

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü