Kök Hücre ve Uygulamaları Sempozyumu Ufuk Açtı!

İstanbul Üniversitesi’nin en fazla üyeye sahip öğrenci kulübü olan İÜKÖK –İUSCSC  tarafından 22 Ekim tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda kök hücreye giriş sempozyumu düzenlendi. İÜKÖK –İUSCSC 1 Mart 2011 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nde bir çalışma gurubu olarak toplanan öğrencilerin 1 Temmuz 2011 tarihinde resmi bir kulüp haline dönüştürdükleri ve şuan 15 farklı üniversitenin, 20 ayrı fakülteden 100’ü aşkın gönüllüsü ile Türkiye’nin en büyük kök hücre öğrenci organizasyonudur. 1200(binikiyüz)’ü aşkın öğrencinin katılım gösterdiği sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş “Kanser Kök hücresi” başlığı altında yaptı. Sonrasında nörolojik,hematopoetik ve diyabette kök hücre uygulamaları konularında konuşmalarını saygıdeğer hocalarımız Prof.Dr.Tülay İrez, Yrd.Doç.Dr.Selçuk Sözer Tokdemir  ve Prof.Dr.Ali Osman Gürol yaptılar. Konuşmalar sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtılarak sempozyum sona erdi.