İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin 50. Yılında 100 Öğrenciye Burs Verilecek

derkanlik100yil

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı ve İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimliği himayelerinde, Milli Takım Futbolcusu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal’ın öncülüğünde başlatılan “50. Yılda 50 Tıp Fakültesi Öğrencisine Eğitim Bursu” kampanyası bağışçıları, 16 Ocak 2017 tarihinde Nişantaşı Develi Restoran’da düzenlenen yemekte buluştu.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin 50. kuruluş yılı dolayısıyla başlatılan “50. Yılda 50 Tıp Fakültesi Öğrencisine Eğitim Bursu” kampanyasına spor, iş ve sanat dünyasından destek yağdı. Proje ile 50 tıp fakültesi öğrencisine 1 yıllık burs kaynağı sağlanması hedeflenirken bu sayı kampanyaya gösterilen yoğun ilgi sonunda 100 öğrenciye ulaştı.

“Öğrenci Dostu” Anlayışıyla Kendimizi Yenilemeye Devam Ediyoruz

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, İstanbul Üniversitesi’nin geleceğin öğrencilerinin beklentilerine cevap verebilmek için son 5 yılda eğitim programlarını %20 oranında arttırdığını vurgulayarak, “İstanbul Üniversitesi  ‘Öğrenci Dostu’ anlayışıyla kendini yenilemeye devam ediyor. Öğrenci odaklı çalışmalarımızın amaçlarından biri de burs olanaklarını her geçen gün daha da arttırmak. İstanbul üniversitesi olarak çeşitli burslar veriyoruz. LYS’de üniversitemize yerleştiği puan türünde ilk 200’e giren lisans bölümü öğrencilerini ödüllendiriyoruz. İlk 200’deki öğrencilerin İstanbul Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde; aylık 300 TL burs, dizüstü bilgisayar, eğitim süresince üniversite yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma ve eğitim süresince üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama olanakları sağlanıyor. Her yıl yaklaşık 1200 öğrencimiz yarı zamanlı olarak üniversitemizin çeşitli birimlerinde sosyal güvence altına alınarak çalışıyor. Her yıl ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi yardımı yapılıyor. Kredi Yurtlar Kurumu’na başvuran yaklaşık 20 bin öğrencimiz her yıl burs alıyor. Her yıl Kredi Yurtlar Kurumu dışında üniversitemizden çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yaklaşık 9 bin öğrencimize burs olanakları sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

Kurumlardan, derneklerden ve vakıflardan öğrencilere ciddi anlamda destek bursu sağlandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu hayırsever kurum ve burs veren değerli öğrenci dostu insanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü onların verdikleri burslar gençlerimizin iyi yetişmesinde çok büyük bir destek sağlayacaktır. Ülkemizin en değerli tıp fakültelerinden biri de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’dir. Fakültemiz 1967 yılında kurulmuş ve bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlamaktadır. Fakültemizin 50. yıl etkinliklerinden biri de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı’nın değerli katkılarıyla organize edilen ‘50. Yılda 50 Tıp Fakültesi Öğrencisine Eğitim Bursu’dur. Bu projede yer alan bütün eğitim gönüllülerini, değerli hocalarımı tebrik ediyorum.”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, konuşmasının ardından Selda Topal ile organizasyonu projelendiren Gülçin Yılmaz İzel’e plaket takdim etti.

Ardından 100 tıp fakültesi öğrencisine bir yıllık burs desteği sağlayanlara İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran tarafından “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Onur Belgesi” verildi.

Kampanyada, Mesude Öztanık, Selçuk İnan, Berksan, Yağmur Tanrısevsin, Serin Durmay, Hülya Kanlı, Gökçe Sürmeli, Shine Kaynar, Gözde Taşkıran, Dr. Doğan Bircan, Hande Yıldırım Gamgam, Mustafa Küçük, Nilgün Çolak, Alara Çolak, Aleyna Çolak, Seda Aydın, Betül Zeynep Toker, Ahu Orakçıoğlu, Meltem Demir, Öznur Yakın, Özge Peker, Nazan Aldemir, Züleyha Özgül, Sema Güral Sürmeli, Selvi Serttaş, Liyana Güler, Berna Fırat, Saruhan Hünel, Serap Sarı ve Tuğba-Nuri Şahin’in katkıları ile 100 öğrenciye bir yıllık burs olanağı sağlandı.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin En Genç Başhekimi Babası Çıktı

Davete katılan isimlerden Sema Basa ise duygusal anlar yaşadı. Cerrahpaşa Hastanesi’nin 1967 yılında İstanbul Üniversitesi’ne bağlandığı dönemde hastaneyi Türkiye’nin en genç başhekimi olan 35 yaşındaki Dr. Seyfi Basa’nın, yani babasının yönettiğini söyleyen Basa, ilgi odağı oldu. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay ise bu gelişme üzerine Dr. Seyfi Basa’nın adının İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşatılması için ellerinden geleni yapacaklarını iletti. Bu habere çok sevinen Sema Basa ise İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a “Ben de babamın hatırasına bir saygı olarak hastane içerisinde ihtiyaç duyulan bir bölümü restore ettireceğim” dedi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ