İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 50. Yıl Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 50. Yıl Mezuniyet Töreni, 26 Mayıs 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Prof. Dr. Şansın Tüzün tarafından İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 50. Yıl Marşı seslendirildi.

“Türkiye’nin İki Tıp Fakültesine Sahip İlk ve Tek Üniversitesi”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, törende yaptığı konuşmada, “Eksikliklerimizi tamamlamak üzere çok ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Bu yıl inşallah binalarımızdaki yenilme çalışmalarına hızla devam edeceğiz. Burada devletimizin imkânlarını kullanmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz” şeklinde konuştu. Yeni İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, sadece İstanbul şehrinin değil oradan ümit bekleyen umut bağlayan ülkemizin ve komşu ülkelerimizin ümidi olan büyük bir sağlık kuruluşu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mahmut Ak, bu yönüyle hiç şüphesiz ki İstanbul’da karşılaşılacak olan bir deprem veya diğer afet anlarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin en kolay ulaşılabilecek yerlerden olduğunu belirtti.

İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin iki Tıp Fakültesine sahip ilk ve tek üniversitesi olan ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mahmut Ak, “İstanbul Üniversitesi ulusal ve uluslararası birçok sıralamada yer alıyor. Şu anda dünyada üniversitelerini sıralayan 10 sıralama sistemi var ve ülkemizden bu 10 sıralama sisteminin hepsine giren tek üniversitede İstanbul Üniversitesi. Girişim, mobilya, gıda, enerji, elektrik, çevre, biyomedikal teknolojiler gibi birçok patent başvurusunda bulunan İstanbul Üniversitesi, 2014 ve 2015 yıllarında en fazla patent başvurusu yapan üniversite ödülünü almaya hak kazandı. İstanbul Üniversitesi 115 patent başvurusu ile 2016 yılında da en fazla patent başvurusu yapan üniversite oldu” dedi.

“Şu An Sahip Olduklarınızın Bir Zamanlar Sadece Umut Olduğunu Unutmayın”

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feray Karaali Savrun: “Son bir yıldır öğrencilik ile hekimliği birbirinden ayıran duvarın üzerinde oturdunuz. İntern olduğunuz bu meşakkatli dönemin etkisiyle gelecekte sahip olmak istediğiniz şeyler için karamsarlığa kapıldınız her an, şu an sahip olduklarınızın bir zamanlar sadece bir umut olduğunu hatırlayın. Dünyamızda, ülkemizde ve Cerrahpaşa’mızda ‘iyi insan ve iyi hekim’ olmanın değeri hiçbir zaman değişmeyecek” diyerek öğrencilere tavsiye verdi.

Törende bölüm arkadaşları adına konuşma yapan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türk

çe Tıp Programı Mezunu Dr. Ahmet Üstündağ, Türkiye’de ve dünyada tıp bilimine katkısı olan birçok bilim insanını yetiştirmiş, ülkemizdeki birçok tıp fakültesinin temellerini atmış öğretim üyelerini yetiştiren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin mezunları arasına katılmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Dr. Ahmet Üstündağ konuşmasında arkadaşları ve kendisi adına öğretim hayatında yaşadığı zorluklardan bahsetti ve hekimlerin karşılaştığı şiddetlere değindi.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı Dönem Birincisi olarak mezun olan ve bölüm arkadaşları adına konuşmasını gerçekleştiren Dr. Ahmet Deveci, birçok arkadaşının doktor olma aşkının çocukken oluştuğunu fakat kendi isteğinin meraktan ileri geldiğini dile getirdi. Merakının kendisini hep farklı şeylere yönlendirdiğini söyleyen Dr. Ahmet Deveci çocukluğu boyunca hem okuyup hem de kendince deneyler yaptığı, neredeyse her şeyi öğrendiğini düşündüğü o yılların şu anda etkili olduğunu ve 2. üniversiteden mezun olduğunu belirtti.

Törende konuşan İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarından Prof. Dr. Hasan Yazıcı, evladıyla da aynı üniversite ve bölümden mezun olan bir baba olarak konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yazıcı öğrencilere, “Hiçbir zaman vicdanınıza ağır geleni hiçbir kişi, konu veya kavramın üzerine yıkmayın. Yolunuz açık, sorumluluğunuz bol, başınız dik olsun” tavsiyeleri verdi.

Konuşmaların ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak dönem birincilerine diploma, hediye ve plaketlerini takdim etti.

Ardından İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencilere diplomaları öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören keplerin atılmasıyla son buldu.