İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörümüz Prof. Dr. Nuri AYDIN’ın Aday Öğrencilerimize Mesajı | İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa | Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

Sevgili Aday Öğrencilerimiz,

Geride bırakmış olduğunuz zorlu maraton ve başarıyla tamamladığınız YKS sürecinden ötürü hepinizi tebrik ediyorum. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya hepiniz  hoş geldiniz.

565 yıllık tarihiyle dünyanın en köklü üniversitelerinden birisi olan İstanbul Üniversitesi, yeni dönemde tarihi, kültürel ve bilimsel birikimin ortak mirasçısı olan İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak akademik yaşantısına ve bilimsel hedeflere olan kararlı yürüyüşüne devam etmektedir. Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde daha modern ve yönetimsel anlamda daha dinamik şekilde oluşturulan bu yapı ülkemizin aydınlık yüzlerini evrensel bir eğitim modeliyle yetiştirecektir.

Üniversite eğitiminde kalitenin artırılması amacıyla, Uluslararası Üniversite olmak misyonumuz doğrultusunda ortaya konan bu  yeni İstanbul Üniversitesi modeli amblem, isim ve tarih olarak ortak mirasa sahiptir. Sosyal alanlarda, bilimsel kaynaklarda ve akademik çalışmalarda karşılıklı anlaşmalarla tam işbirliğine sahip bu iki üniversite bilimin, çağdaş değerlerin ve toplumsal aydınlanmanın mutlak öncüleridir.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 638 Profesör, 191 Doçent, 377 Dr. Öğretim Üyesi, 123 Öğretim Görevlisi, 791 Araştırma Görevlisi, 62 Yandal Uz.Öğr.Dr. ve 511 Uz.Öğr.Dr olmak üzere toplamda 2693 kişilik akademik kadrosuyla Türkiye’nin en seçkin eğitim ve bilimsel üretim kadrolarından birine sahiptir.

Ürettiği bilimsel makalelerin sayısı ve bu makalelerin aldığı atıflar ile kendi alanlarında İstanbul’da birinci sıralarda yer alan Mühendislik Fakültesi ile buna ek olarak  her sene Türkiye’de ilk 200 öğrenciden yaklaşık olarak 40 öğrencinin tercih ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dahil olmak üzere toplamda  12 Fakülte, 5 Enstitü, 1 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu ve rektörlüğe bağlı Eğitim Araştırma Merkezleri ile yaklaşık 34000 öğrenci İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da eğitim almaktadır.

Özellikle farklı kampüslerde sağladığımız barınma imkânları ve tüm ulaşım ağlarına yakın kampüslerimizle öğrencilerimizin İstanbul’da ulaşım konusunda sorun yaşamayacağı bir konumdayız. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak sağladığımız başarı ve ihtiyaç bursları ile geleceğinden umutlu geçmişinden güç alan gençlerimizi yetiştirmek üzere büyük bir heyecan, köklü bir geçmiş ve yılların akademik tecrübesi ile beklemekteyiz.

2018 tercih döneminde siz değerli aday öğrencilere en önemli tavsiyemiz, eğitici ve öğrencilerin sizlerle buluşacağı “Tercih ve Tanıtım Günleri” kapsamında yapılacak etkinlikleri ayrıca üniversitemiz ve fakültelerimizin kurumsal internet sayfalarını yakın olarak takip etmenizdir.

“İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tercih ve Tanıtım Günleri”  1-12 Ağustos  2018 tarihleri arasında Beyazıt Kampüsünde ve 1-14 Ağustos tarihleri arasında ise fakültelerimizin kendi kampüslerinde yetkili kişiler tarafından yapılacaktır. Bu Tercih ve Tanıtım Günleri’ni düzenlemekteki amacımız sizlere İstanbul  Üniversitesi Cerrahpaşa’yı birincil ağızlardan anlatmak ve  aileleriniz ile okullarınızın üstün gayretlerine ek olarak size uygun doğru tercihi yapmanız adına sizlere yardımcı olmaktır.

Siz geleceğin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşalı öğrencilerini bir kez daha tebrik ediyor ve gönlünüzden geçen bölümleri kazanarak ülkemiz adına gayretle çalışan birer bilim insanı olmanızı temenni ediyorum.

Prof. Dr. Nuri Aydın
 İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü

İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa | Cerrahpaşa Tıp Fakültesi © 2018 All Rights Reserved