Cerrahpaşa Cerrahi Toplantıları: Cerrahi Eğitiminde Simülatörler – 7 Haziran 2011

Gerçeğe Yakın Sanal Laparoskopik ve Endoskopik Cerrahi Simülatör Uygulamaları

Değerli Meslektaşım

Ülkemizdeki cerrahi eğitimi ve bilimine hizmet eden Anabilim Dalımız 2009 yılında kuruluşunun 100.+ Yıldönümünde Cerrahpaşa Cerrahi Toplantıları’na başlamıştı. 2011 yılının ilk toplantısının konusu “Cerrahi Eğitiminde Simülatörler: Gerçeğe Yakın Sanal Laparoskopik ve Endoskopik Cerrahi Simülatör Uygulamaları” dır.

Havacılık alanında ileri teknoloji gerektiren uçuş simülatörleri pilot eğitiminden sonra, tıp alanında özellikle cerrahi girişimlerde de yer bulmuş, son yıllarda giderek önem kazanmaya başlamıştır. Uzun süredir takip ettiğimiz ve 2010 yılı sonunda gerçekleşen İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projemizle edindiğimiz “Gerçeğe yakın sanal laparoskopik cerrahi simülatörü” Anabilim Dalımızda cerrahi uzmanlık eğitiminde kullanılmaya başlanmıştır. Gerçeğe yakın sanal laparoskopik ve endoskopik cerrahi simülatörler hakkında ilgili Kanadalı uzmanın katılımıyla uygulamalara da yönelik bilgi verme amacıyla düzenlediğimiz ve simülatörümüzün de hizmete sunulacağı toplantıda bulunmanızdan Anabilim Dalımız adına memnunluk duyacağımı belirtir, saygı ve sevgiler sunarım.

Prof. Dr. Ertuğrul Göksoy
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi