CERRAHPAŞA 1976 MEZUNLARI 40.YIL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1976 mezunları, özellikli bir gruptur.

Şöyle ki, 1974-1976 yıllarındaki yoğun  öğrenci hareketleri ve fakülte kapatılmaları sırasında zamanında mezun olabilmiş, törenini  gününde gerçekleştirebilmiş, zamanında mezuniyet albümlerini çıkarabilmiş ve  birlik içinde bir sınıf olabilme başarısını göstermişlerdir. Bu nedenledir ki  40 yıldır  senede 1 ya da 2 kez toplanmakta, dostluk ve sevgilerini pekiştirmektedirler.

Bu yıl  40. Mezuniyet Yılı kutlaması yuvamız Cerrahpaşa’da  yapıldı.

40.Yıl  Toplantısı  sınıfın en sevdiği anfi olan Burhanettin Toker Anfisi’nde ve  40 yıl önceki hocalarımızın bazılarının da  değerli katkıları ile gerçekleşti . Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Prof. Dr. Nurettin Sözen, Prof.Dr.Erol Düren,  Prof. Dr. Feriha Öz, Prof.Dr. Günsel Koptagel , Prof .Dr. Somer Öneş, Prof.Dr.Hüsrev Hatemi, Prof.Dr.BülentBerkar ’da  toplantımızı  onurlandırdılar. Tüm mezunlarımıza , üzerinde  41 kere Maşallah yazan  kırkıncı yıl madalyaları ve Mezuniyetin 40.yılı belgesi verildi. Hocalarımıza da  birer madalya ve  teşekkür belgesi sunuldu.

Hocalarımızın kısa konuşmalarından sonra  sınıfça onlar için hep birlikte “Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu  Sürecek - Samanyolu “ şarkısı söylendi. 40 yıl içinde  toplantı düzenleyen arkadaşlarımız ve eşlerine teşekkür plaketleri sunuldu ve  başta  dekanımız Prof.Dr. Alaattin Duran olmak üzere  5 kardeşimize  çeşitli başarı ve özellikleri nedeni ile  40. Yıl Oskarları verildi. Toplantı  öğle yemeği ile bitti. Ancak  50 kadar arkadaşımız ile  Büyükada  Splendid Otel’de iki gece  konaklandı ,  40 yılın anıları tazelendi.

C76 ‘lıların birlik ve beraberlik havasının tüm  mezunlarımıza  da nasip olmasını diliyoruz.

Prof .Dr. Cenk Büyükünal
Düzenleme Komitesi Üyesi