2014-2015 Erasmus Başvuruları – Online

2014-2015 eğitim-öğretim yılı Erasmus ön başvuruları online olarak EPOS-İSTANBUL sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. Online başvuru sistemi 25 Şubat 2014 tarihinde açılacak ve 06 Mart 2014 tarihinde ise kapatılacaktır. Bu süre içinde başvuruda bulunmayan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Yabancı Dil Sınavı ise Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından 15 Mart 2014 Cumartesi günü (09.30-12.30 İngilizce sınavı, 13.30-16.30 Almanca, Fransızca ve diğer dillerin sınavı) gerçekleştirilecektir.

Programa katılabilmek için birimin Erasmus ikili anlaşması olmalıdır, ayrıca tam zamanlı öğrenci statüsünde, yani henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 AKTS kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen örgün eğitimi öğrencisi olmak zorunluluğu vardır. AGNO’nun lisans öğrencileri için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise en az 2.50 olmak zorundadır. Üniversitemize FARABİ değişim program kapsamında gelen öğrenciler ile af kapsamında eğitimine devam eden, ancak öğrencilik hakkı olmayan öğrenciler programa başvuramaz.

Başvuruda bulunmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri enstitülerin anlaşmaları olmadığı durumlarda eğitim gördükleri bölüm/anabilimin anlaşmaları üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Anlaşmaların eğitim dili ve karşı kurumlardan istenebilecek ek yabancı dil bilgisi belgeleri için lütfen birim koordinatörlüklerine başvurunuz.