16.Türk-Alman Endoskopi Günü 5 Haziran 2015

16.Türk-Alman Endoskopi Günü – 5 Haziran 2015

Endoskopik Submukoza Diseksiyonu , Çift Balon Endoskopisi ve Endosonografi Uygulamaları

1989’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde başlattığımız ve sürdürdüğümüz Türk-Alman Gastroenteroloji ve Hepatoloji Kongrelerinin desteğiyle 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde gerçekleştirdiğimiz Türk-Alman Endoskopi Günleri, ülkemizde öncü olarak değişik endoskopi ve endosonografi uygulamaları, Erlangen Endo-trainer üzerinde endoskopik girişimler tıp hayatımızda ve mesleki gelişimimizde önemli katkılar sağlamıştır. Bu yıl yaptığımız etkinliği aramızdan 10 yıl önce ayrılan,bir çok kere Kongremize iştirak etmiş, 1995’de Kayseri Erciyes Üniversitesinde ilk endoskopi çalıştayını gerçekleştiren Alman meslektaşımız Prof.Dr.Rudolf Ottenjann’ın anısına ithaf ettik.Kendisini minnetle anıyoruz.

Bu yıl 16.Türk-Alman Endoskopi Günü, 2.Türk-Japon Endoskopi Oturumu ile birlikte 5Haziran 2015 tarihinde üç farklı program halinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilecektir. Ülkemizden, Almanya ve Japonya’dan katılan eğiticilerin gözetiminde yürütülecek uygulamalara katılımcılar da bizzat iştirak edecektir. Endosonografinin yanı sıra, Endoskopik Submukoza Disseksiyonu ve Çift Balon Enteroskopisi uygulamaları, bu yöntemleri dünyada geliştiren Japon meslektaşlarımız Prof.Dr.Takashi Toyonaga ve Prof.Dr.Hironori Yamamoto’nun katılımıyla yapılacaktır.

Türk Tabipleri Birliği Sürekli Tıp Eğitimi-Sürekli Mesleki Gelişim Akreditasyon-Kredilendirme Kurulu ve Almanya Aşağı Saksonya Tabip Odası tarafından kredilendirilen etkinliğe katılım kontenjan ile sınırlıdır. Katılımcılar kayıt için gerekli bilgilere broşürden veya internet adresinden ulaşabilirler .

16.Türk-Alman Endoskopi Günü Düzenleme Kurulu Başkanları Prof.Dr.Asım Cingi (İstanbul), Prof Dr. Osman Özdoğan (İstanbul), Prof. Dr. Ertuğrul Göksoy (İstanbul) ve Dr.Deniz Uyak (Wilhelmshaven) adına katılımızdan memnunluk duyacağımızı ifade etmek isterim.

Prof.Dr.Ertuğrul Göksoy

İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi